Riskfria spel är något som har blivit vanligare hos spelbolag och även mer eftertraktat hos betting spelare. Free bets som det också kallas innebär att man spelar på odds och vid förlust får tillbaka det man spelat för. Trots detta så är ett riskfritt spel ett perfekt erbjudande för att locka nya spelare. Här har vi listat de bästa spelbolagen som erbjuder riskfria spel så att du enkelt kan jämföra och välja ut de som passar din spelstil.

Topplista bettingsajter med riskfritt spel

Spela med ett riskfritt spel

Riskfria spel, vanligtvis kallat free bets, är en gratis betting bonus utan krav på insättning. Det innebär att man gratis får en summa av spelbolaget att spela för utan att behöva riskera sina egna pengar. Dessa free bets ger spelaren möjlighet att prova på spelmiljön och även att lägga ett oddsspel helt riskfritt men ändå ha chansen att vinna pengar på sitt spel. Det finns ett flertal spelsidor på nätet som med jämna mellanrum erbjuder nya spelare ett riskfritt spel i form av en gratis betting bonus, utan att man först behöver göra någon insättning. Det brukar inte handla om några större belopp som man får utan vanligtvis brukar man få en 100 lapp att spela ett oddsspel för, så snart som man har registrerat sig på spelsidan.

När man senare gör sin första insättning hos ett spelbolag så får man av många spelbolag en bonus på 100 procent av det belopp som man satt in, oftast upp till 500 eller 1 000 kronor. Även dessa bonuspengar utgör en viss form av riskfritt spelande då man använder dessa pengar för att göra ett oddsspel och förlorar man dessa så har man fortfarande sina egna pengar kvar.

Pengar tillbaka med cashback

En annan form av riskfria spel är när spelbolagen erbjuder 100 procent i cashback på spelarens första spel. Det innebär att om man sätter in 500 kronor och lägger ett oddsspel på 500 kronor så får man hela insatsen tillbaka om man förlorar. Det betyder att man kan chansa lite när man lägger sitt första spel och spela på någon högoddsare som man tror och skulle man förlora så har man en ny chans att kunna lägga ett spel och därigenom få chansen att vinna på nytt.

Det finns ett flertal casinon som delar ut free bets till nya spelare, vissa få delar ut gratispengar, vilket innebär att dessa inte omfattas av något omsättningskrav. Det är dock inte så vanligt utan oftast behöver man omsätta sina pengar som man fått mellan 3-10 gånger innan man kan ta ut de vinster som man har vunnit när man spelar för sina free bets.

Vanliga villkor när man spelar för free bets

Eftersom spelbolaget delat ut riktiga pengar utan krav på insättning så behöver man oftast uppnå vissa villkor för att kunna ta ut de vinster som man vunnit när man spelat för sina free bets. Hos de flesta spelbolag så finns en regel att man inte får spela på lågoddsare utan oftast ska det spel som man lägger ha ett odds på minst 1,50. Det betyder att man inte kan använda dessa gratispengar för att spela på storfavoriter som är lågoddsare. I vissa fall finns det även ett omsättningskrav vilket innebär att man behöver omsätta sina pengar som man fått ett visst antal gånger på nya spel innan man kan ta ut de vinster som man vunnit när man spelat för dessa pengar. Vanligtvis är omsättningskravet på mellan 3 upp till 10 gånger det belopp som man fick av spelbolaget. Hos vissa spelbolag kan det finnas ytterligare krav som måste uppfyllas innan man kan ta ut sina vinster i kontanter och det är därför viktigt att man alltid läser igenom villkoren innan man börjar spela så att man inte senare blir besviken för att man missade att uppfylla något krav och därmed förlorar sin vinst.